Londres aconsella als britànics que de moment no reserven viatges de vacances a l’estranger

Un grup d’experts ha de decidir el 12 d’abril quan obriran les fronteres. La patronal turística Hosbec es mostra tranquil·la.

Imatge d'arxiu d'un turista britànic a l'aeroport durant la seua visita a Espanya
Imatge d'arxiu d'un turista britànic a l'aeroport durant la seua visita a Espanya
21 de març 2021 - 19:03

El govern britànic fa dos dies que llança missatges d’advertència a la seua població perquè no tinguen pressa a reservar viatges d’estiu a l’estranger. 

El primer avís el va fer ahir dissabte el secretari d’estat de transports, Grant Shapps, que en declaracions a la BBC va assegurar que encara és prompte per a dir quan es permetrà viatjar per oci fora del país, ja que consideren preocupant la situació en algunes regions, com Europa. 

Aquest diumenge ha sigut el secretari d’estat de defensa, Ben Wallace, que en una entrevista en SkyNews ha argumentat que no tindria sentit posar en perill la situació epidemiològica del país i els bons resultats que està donant la campanya de vacunació. Segons Wallace, un dels riscos que no hauria d’afrontar el Regne Unit és que els ciutadans britànics que isquen de vacances tornen important noves variants del coronavirus i ha qualificat de prematures les reserves de viatges a l’estranger “donat el risc potencial que comporten”. 

Des de l’oposició, inclús la portaveu laborista en política exterior, Lisa Nandy, ha dit que, per ara, ella no reservaria cap viatge fora de les illes.

Els experts decidiran el 12 d’abril

Ara com ara, els britànics només poden eixir del país si ho justifiquen per raons de treball o estudis. La previsió és que els viatges de vacances a l’estranger pogueren començar a partir del 17 de maig. Ara bé, l’última paraula la té un grup d’experts, que es pronunciarà el pròxim 12 d’abril. 

Des d’ací, la patronal turística Hosbec s’ha mostrat tranquil·la. Asseguren que aquesta classe de declaracions són habituals i responen en part a l’interés proteccionista del govern de Boris Johnson de promocionar les destinacions turístiques del país. Les mateixes fonts sostenen que, mentre hi haja vols, els britànics viatjaran fora.

També et pot interessar

stats