Localitzen dos nous exemplars de tortuga autòctona al riu Millars

El Consorci finalitza la campanya d'estiu, a més, amb la retirada de huit exemplars d'una espècie invasora.

El Consorci col·labora amb la Conselleria en el control de les tortugues endèmiques.
El Consorci col·labora amb la Conselleria en el control de les tortugues endèmiques.
28 d'agost 2018 - 20:40

El Consorci riu Millars ha finalitzat ja la campanya de control de tortuges d'aigua dolça al Paisatge Protegit del riu Millars que es fa durant els mesos d'estiu. I la campanya ha sigut un èxit, perquè la guarderia rural ha pogut retirar huit exemplars d'una espècie exòtica de procedència nord-americana, quatre mascles i quatre femelles, dins dels treballs d'eradicació d'espècies exòtiques invasores.

Pel que fa al control de tortugues autòctones, s'hi han capturat tres exemplars de tortugues d'estany, una de les quals és, en realitat, una recaptura feta uns mesos abans, però els altres dos exemplars són noves tortugues no marcades prèviament. Han estat trobades en les llacunes artificials del Paisatge Protegit, situades en el marge esquerre del Millars, al terme d'Almassora.

D'altra banda, el Consorci recorda la prohibició d'alliberar qualsevol espècie de tortuga exòtica al riu. Segons informen, algunes persones alliberen les tortugues que tenen com a animals de companyia quan s'han fet massa grans en aquest paisatge protegit pensant que fan un bé a l'animalet.

Però, realment, estan creant un problema: la presència de tortugues exòtiques com les d'orelles roges o grogues als aiguamolls valencians s'ha convertit en un dels principals problemes de conservació d'aquests ecosistemes. De fet, la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) ha catalogat la tortuga de Florida com una de les 100 espècies exòtiques invasores més nocives del planeta.

També et pot interessar

stats