Localitzen a Barcelona una de les primeres fosses de la Guerra Civil

Es tracta de la inhumació de dos individus d'uns 30 anys en una sola fossa, al districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Una de les troballes a la fossa del barri de Sarrià-Sant Gervasi. Esther Medina (ATICS)
Una de les troballes a la fossa del barri de Sarrià-Sant Gervasi. Esther Medina (ATICS)

Una intervenció gestionada pel Servei d'Arqueologia de l'Ajuntament de Barcelona ha permés localitzar "la que podria ser la primera fossa de la Guerra Civil espanyola a la ciutat comtal", segons ha informat l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). 

La troballa ha tingut lloc durant les obres de construcció de dos edificis d'habitatges al número 10-20 del carrer de Ràfols, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, on el passat 27 de maig es van localitzar unes restes òssies humanes associades a un soterrament.

En un primer moment, es va pensar que les restes podien estar relacionades amb l'església del Sagrat Cor de Sarrià, a 50 metres de la troballa, però, "de manera molt provisional", els treballs arqueològics "fan pensar que aquestes podrien ser unes de les primeres persones represaliades durant la Guerra Civil a Barcelona", segons ha informat l'ICUB.

Es tracta de la inhumació de dos individus d'uns 30 anys en una sola fossa de planta rectangular, on estaven disposats un damunt de l'altre; el crani millor conservat mostra un orifici d'entrada d'una bala a l'os occipital.

L'equip d'arqueologia continua treballant en el solar per si es localitzen més restes arqueològiques d'aquest moment o de fases històriques anteriors. 

D'acord amb la normativa vigent, si s'arriba a determinar la identitat de les restes òssies humanes trobades, aquestes s'hauran de restituir a la seua família; en cas de no poder determinar-ne la identitat, s'hauran d'inhumar en un cementeri de Barcelona. 

També et pot interessar

stats