Localitzen 23 migrants en dues pasteres a Calp i a Xàbia i dues embarcacions buides a Guardamar i Benitatxell

Més de 300 persones han sigut rescatades en diverses pasteres a la mar d'Alborán, les costes de Múrcia i les Balears.

En imatge, la llanxa buida que la Creu Roja ha localitzat a les costes d'Altea
En imatge, la llanxa buida que la Creu Roja ha localitzat a les costes d'Altea / Creu Roja

La Creu Roja ha atès a 23 persones, quatre d'elles menors d'edat, que han arribat aquest dissabte en dues pasteres a les localitats alacantines de Calp i Xàbia. Tots són homes i es troben en bon estat de salut, segons fonts de l'entitat.

La Guàrdia Civil busca els ocupants de dues embarcacions més, la primera de les quals ha sigut localitzada entre la platja de la Mata de Torrevella i Guardamar, mentre la segona ha sigut albirada, a la deriva als voltants de la platja Llebeig de Benitatxell.

Durant els mesos de setembre i octubre s'ha  produït un repunt en l'arribada de migrants a les costes del sud de la Comunitat Valenciana, com va passar també l'any passat. Des de l'1 de setembre i fins al 13 d'octubre ja són 122 els migrants que han arribat a les comarques litorals meridionals, del total de 185 d’enguany.

Rescats a la mar d’Alborán, 

Múrcia, les Balears

 i les Canàries

Amb els migrants localitzats a Alacant ja en són més de 300 les persones interceptades o rescatades aquest dissabte quan navegaven en pastera cap a les costes espanyoles en diverses actuacions a la mar d'Alborán, Múrcia, les Balears, i les Canàries.  

Salvament Marítim ha traslladat al port d'Almeria 246 migrants, entre ells 43 dones i 8 xiquets, que han sigut rescatats en sis pasteres en diferents punts de la mar d'Alborán. Tres d'aquestes embarcacions han sigut localitzades de manera fortuita quan, després d'interceptar dues naus amb 67 persones, s'ha activat la búsqueda d'una tercera pastera.

A les costes de la Regió de Múrcia, Salvament Marítim ha interceptat un pastera amb 11 migrants a bord, tots homes, i ha localitzat a una altra per la zona.

Un mercant ha donat l’avís a les 11.30 hores a Emergències, que ha enviat l'embarcació Salvamar Mimosa per a remolcar-la al port de Saint Lucia, a Cartagena, on s'ha preparat un operatiu per a prestar assistència als immigrants.

A les Balears han sigut interceptades 4 pasteres amb un total de 32 ocupants, molts d’ells menors, segons ha informat la delegació del govern a Mallorca. Dues de les embarcacions a Mallorca i les altres dues a Santa Eulàlia, a l'illa d'Eivissa, i a Formentera.

I a les Canàries les forces de seguretat han interceptat 35 migrants més, 16 dels quals són menors, després de tocar terra a Lanzarote. El patró de l’embarcació ha sigut detingut per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers.

Precisament des del govern autonòmic i els cabildos de Lanzarote i Fuerteventura s’ha exigit que l’estat millore el control de les fronteres de l’arxipèlag i més celeritat en les proves per a determinar la majoria d’edat dels migrants. 

També et pot interessar

stats