Localitzar desfibril·ladors aquest dimarts té premi

La Societat Espanyola de Cardiologia llança un concurs amb una app per a geolocalitzar els dispositius que hi ha a la Comunitat Valenciana.

Captures de pantalla de l'aplicació mòbil Ariadna, de la Societat Espanyola de Cardiologia
Captures de pantalla de l'aplicació mòbil Ariadna, de la Societat Espanyola de Cardiologia
03 de març 2020 - 16:20

A Espanya hi ha vora 9.600 desfibril·ladors en espais públics i privats i 1.089 es troben a la Comunitat Valenciana. Es tracta de dispositius clau que poden marcar la diferència entre la vida i la mort en cas de parada cardiaca. Però on estan exactament? Ariadna és una aplicació mòbil que ha geolocalitzat aquests desfibril·ladors a tot Espanya. 

Ara el seus impulsors conviden la ciutadania a revisar i completar el mapa. Premiaran qui més dispositius identifique a Espanya i han reservats 30 obsequis per als concursants de la Comunitat Valenciana, coincidint amb la vespra del congrés científic Ritme 20 que fins el pròxim divendres sis de març la Societat Espanyola de Cardiologia celebra al Palau de Congressos de València, si el coronavirus ho permet

Aquesta societat científica, la Fundació Espanyola del Cor i la Creu Roja són les organitzacions responsables de l'aplicació mòbil i de la campanya "Dona ritme a Ariadna", amb la qual volen augmentar el coneixement de la ciutadania sobre on estan ubicats els dispositius, conscienciar de la importància que siguen accessibles i destacar la seua utilitat per a salvar vides. Només un exemple: les possibilitats de supèrvivència, en cas de parada cardiorespiratòria, es redueixen un 10% cada minut que passa.

30.000 morts a Espanya per parada cardíaca

S'estima que 30.000 persones perden la vida cada any per parades cardíaques a Espanya. La taxa de supervivència se situa en el 10% però podria augmentar al 30% si es practicaren maniobres de reanimació (RCP) o s'emprara un desfibril·lador que estiguera instal·lat en una àrea pròxima.

Ariadna és un projecte desenvolupat dins del programa SEC-Qualitat de la Societat Espanyola de Cardiologia, que té com a objectiu millorar la prevenció, el diagnòstic i el tractament de les malalties cardiovasculars, a més de promoure una millor salut cardiovascular en la societat.

També et pot interessar

stats