La Lluna com mai abans l'havies vista

La NASA elabora un vídeo en 4K amb dades arreplegades per la nau espacial Lunar Reconnaissance Orbiter des del 2009.

Recorregut virtual per la superfície de la Lluna
11 d'abril 2018 - 03:19

És, possiblement, un dels somnis que quasi tothom ha tingut alguna vegada: l'oportunitat de viatjar a la Lluna i recórrer-ne la superfície, explorant el terreny, descobrint cada tros de la terra com un explorador intrèpid, a la recerca de nous racons mai trepitjats abans per un ésser humà.

Ara és una realitat a través dels ulls de la Lunar Reconnaissance Orbiter de la NASA, una nau espacial de l'agència nord-americana que ha permés arreplegar dades des del 2009, una informació que ha servit per a elaborar aquest vídeo en 4K. A través d'imatges d'alta qualitat es realitza un recorregut virtual per diferents indrets del satèl·lit, com ara els pols nord i sud, i alguns cràters.

L'observador s'endinsa en un món gris, desert, solcat d'orificis i caracteritzat per una superfície irregular. Destaquen algunes característiques, llocs i altres informacions d'interés. Per exemple, podem contemplar de prop el cràter Tycho, situat a la part sud de les zones elevades de la Lluna.

O visitar la vall de Taurus-Littrow, localitzada a la cara visible del satèl·lit, lloc on va allunar l'última missió tripulada fins hui, la nord-americana Apollo 17 el desembre del 1972.

El vídeo ha sigut produït pel Centre Goddard de Vol Espacial de la NASA. La Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) és una sonda espacial nord-americana destinada a l'exploració de la Lluna, que va ser llançada el juny del 2009.

També et pot interessar

stats