Llum verda al nou transvasament del Tajo al Segura de 15 hm³ per al setembre

El volum d'aigua autoritzat es distribuirà entre proveïments i regadius, assegurant almenys 7,5 hm³ al mes per als proveïments urbans

Transvasament Tajo-Segura
Transvasament Tajo-Segura / Europa Press

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha autoritzat un transvasament de 15 hm³ des dels embassaments d'Entrepeñas-Buendía a través de l'aqüeducte Tajo-Segura, segons publica el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). El volum d'aigua autoritzat es distribuirà entre proveïments i regadius, assegurant almenys 7,5 hm³ al mes per als proveïments urbans.

La Comissió Central de l'Aqüeducte Tajo-Segura (ATS) va analitzar la situació dels embassaments de capçalera del Tajo a la data d'1 de setembre i preveu mantindre aquest mateix nivell els cinc mesos següents.

Així, la Comissió va concloure que normativament es podria autoritzar un transvasament, de manera discrecional però motivada, d'entre 0 i 20 hm³ per a aquest mes de setembre.

A més, va precisar que els volums d'aigua ja transvasada disponibles en la conca del Segura són de 5 hm³ per a regs i 33,2 hm³ per a proveïments i d'un volum total en capçalera (per a la Confederació Hidrogràfic del Segura i del Guadiana) autoritzat i pendent d'enviar de 9,7 hm³.

En conseqüència, es va autoritzar un transvasament des dels embassaments d'Entrepeñas-Buendía a través de l'aqüeducte Tajo-Segura de 15 hm³ per al mes de setembre de 2023.

Durant el present any hidrològic 2022-2023, que va començar el passat 1 d'octubre de 2022 i finalitzarà el pròxim 30 de setembre de 2023, s'haurà autoritzat el transvasament de 218 hm³ des de la conca del Tajo cap a les conques del Guadiana i del Segura.

També et pot interessar

stats