Llum verda a assolar quasi la meitat dels restaurants de la platja de la Malva-rosa

Els futurs edificis seran establiments sostenibles i adequats a la nova imatge de la platja. Entre altres intervencions, hi ha previst recuperar el cordó dunar

Nous edificis substituiran els restaurants de la Malva-rosa / À Punt NTC

L'Ajuntament de València ha donat llum verda a derruir cinc dels dotze restaurants de la platja de la Malva-rosa. Les obres començaran a l'octubre per a salvar la temporada d'estiu.

Els hostalers del passeig marítim negocien amb l'Ajuntament la llicència d'obres per a construir els nous locals, que substituiran els actuals, dels anys 90, i que costaran 400.000 euros.

En els anys 80 alguns locals que estaven en primera línia de platja estaven construïts amb canyes i tenien el terra d'arena. Però, en arribar els anys 90, les canyes van donar pas al formigó i el passeig es va convertir en una successió d'edificis voluminosos que actualment tallen les vistes a la mar.

Una dona a la platja de la Malva-rosa de València
Una dona a la platja de la Malva-rosa de València / À Punt NTC

Unes construccions de formigó que ja no tenen cabuda en el nou pla de renovació del passeig de l'Ajuntament de València. Aquests edificis que trenquen la visual seran substituïts per establiments més sostenibles i més adequats a la naturalesa d'aquesta platja.

La idea és eliminar barreres artificials entre la platja i el passeig, mitjançant jardins intercalats a l'arena i dunes. Està previst recuperar el cordó dunar. Pel que fa als nous restaurants, seran estructures que no entorpisquen les vistes a la mar.

Entre els principals canvis per als restaurants, disposaran de panells solars per a ser més sostenibles i també tindran una terrassa descoberta a la primera planta que permeta al públic gaudir de les vistes.

També et pot interessar

stats