"Sense llum no hi ha pa": forners i pastissers fan una parada simbòlica per la pujada de preus

El gremi exigeix divendres que es considere aquest sector com a essencial en la societat

Un forn / À Punt NTC

"Sense llum no hi ha pa" és lema de la campanya del Gremi de Forners i Pastissers per a reclamar més ajudes estatals. La pujada del preu de l'energia i de la matèria primera com la farina o el sucre fa que el sector passe moments molt complicats. 

La inflació està passant factura a aquests negocis familiars. Salvador Casaní, propietari d’un forn, assegura que han passat de pagar 1.700 euros al mes en llum a 6.500 euros en aquests moments. Davant d'aquest escenari, ja hi ha forns que es plantegen tancar. 

En un forn gran pot haver-hi dèsset neveres en funcionament les 24 hores del dia. Als tres forns encesos huit hores, cal sumar batedores, pastadores i llums d’aparador. En aquests negocis no val saber l’hora més barata de la llum.

11.000 treballadors a la Comunitat Valenciana

En tot Espanya treballen 190.000 persones en el sector del pa, 11.000 a la Comunitat Valenciana. El gremi ha convocat una parada simbòlica dels forns divendres de 12 a 12:15 hores per a exigir que es considere un sector essencial en la societat. Volen reivindicar que el sector necessita més ajudes i que sense llum no hi ha pa.

També et pot interessar

stats