Lluitafest vol visibilitzar el sarcoma d'Edwing i recaptar fons per a la investigació

El festival continua "La lluita que ningú tria", una campanya en xarxes socials que va iniciar Belén Gimeno, una jove valenciana que patia este càncer

Festival Lluitafest a Picanya
20 d'abril 2024 - 19:58

El LluitaFest ha arrancat este dissabte a Picanya amb un programa atapeït d'activitats. Classes de meditació, de ioga, de bachata, dansa del ventre i, així, fins a setze propostes dirigides a tots els públics.

"L'objectiu era fer un berenar o un desdejuni, alguna cosa xicoteta. I ara ens hem trobat amb un cap de setmana complet d'activitats", ha explicat amb entusiasme i satisfacció Diana Miquel, membre de l'organització, als micròfons d'À Punt Notícies.

La intenció del festival és seguir l'estel de la campanya "La lluita que ningú tria" que va començar Belén Gimeno a través de les xarxes socials i des d'on explicava la seua experiència amb la malaltia del sarcoma d'Ewing, un tipus de càncer minoritari que afecta els ossos i els músculs, i que finalment la jove no va poder superar.

"Ella volia donar visibilitat a este projecte perquè es puga investigar més i que els pacients tinguen una qualitat de vida millor", ha explicat la germana de Belén, Maria Gimeno.

Els fons recaptats es destinaran a continuar la investigació que s'està fent sobre el sarcoma d'Ewing a l'Hospital La Fe de València, per a poder trobar nous fàrmacs que ajuden els pacients a superar la malaltia. "Estem fent una anàlisi de molts gens a la vegada i el que intentarem analitzar és quins gens s'estan alterant quan la malaltia va bé i quins quan va mal", ha explicat el doctor en Bioquímica i director de la Plataforma Epigenètica de l'IIS La Fe, Juan Sandoval.

El festival benèfic Lluitafest continuarà este diumenge a la platja de les Arenes amb la pràctica de surf.

També et pot interessar

stats