La lluita contra el plàstic centra el Dia Mundial del Medi Ambient

Els governs prenen mesures per a prohibir els envasos i utensilis de plàstic d'un sol ús.

La lluita contra el plàstic centra el Dia Mundial del Medi Ambient
La lluita contra el plàstic centra el Dia Mundial del Medi Ambient

El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, una cita que enguany està centrada en el plàstic. L'ONU fa una crida a la ciutadania perquè rebutge els envasos d'aquest material sempre que siga possible i, quan no hi haja més remei, demana que es reciclen.

Cada any els humans usem 5 bilions de bosses de plàstic. Més del 80% acabaran  abandonades en abocadors o als rius i els mars d'arreu del món. Per això, hui es fa una crida especial per a conscienciar sobre la necessitat de disminuir el consum del plàstic, sobretot el d'un sol ús. 

Aquesta croada contra el plàstic està cada vegada més present en la nostra legislació, tant en les directrius europees com en la legislació més local. A la Comunitat Valenciana es prepara un pla ambiciós per a frenar els plàstics d'un sol ús. La Conselleria de Medi Ambient ultima el Pla Integral de Residus que preveu mesures per a limitar els plàstics d'un sol ús. S'espera que a partir de l'1 de gener del 2020 es prohibisca la venda de coberts, plats, gots o safates de plàstic fetes per a aliments que no entren en la directiva d'envasos o que siguen difícils de reciclar. La mateixa restricció tindran les càpsules de café, maquinetes d'afaitar o tòners d'impressora. Este fet ens obligarà a canviar uns usos i costums molt arrelats en el nostre dia a dia.

El govern central ja va aprovar fa un parell de setmanes un reial decret sobre el consum de bosses de plàstic. A partir de l'1 de juliol tots el comerços estan obligats a cobrar-les al clients i a partir de l'1 de gener del 2021 estaran prohibides totes les bosses lleugeres que no siguen compostables.

També et pot interessar

stats