La lluita de Michael i Dolly per recuperar les filles després d’un accident que els va deixar sense llar

Necessiten una vivenda i lamenten que tenen dificultats per a accedir a un lloguer per motius racials

Michael i Dolly expliquen la seua història als micròfons d'À Punt / À Punt NTC

Milers de famílies esperen per a accedir a un lloguer social a la Comunitat Valenciana. Algunes d'elles viuen situacions desesperades i es troben amb entrebancs burocràtics. Fins i tot a voltes les barreres són racials i els impedeixen accedir a una llar digna. És el cas de Michael i Dolly. La seua vida es va afonar quan ella va patir l’accident que l’ha deixada nugada a una cadira de rodes. No podia treballar i necessitava atenció constant. Per això ell va haver de deixar la faena per a cuidar-la. “No podia pagar el lloguer i vam haver d’eixir de la casa”, assegura Michael.  

També perderen la custòdia de les dues xiquetes, de 12 i 9 anys. Ells dos van estar dormint davall d’un pont huit mesos i ara viuen en un alberg de Casa Caritat. Necessiten una llar per a recuperar les filles: “Som una família, necessitem les nostres filles i elles ens necessiten a nosaltres”, lamenten. Només veuen les xiquetes una hora una volta al mes. 

Com que tenen una pensió, es considera que no estan en situació d’emergència. Podrien pagar, però no troben qui els llogue un pis. “Tenen moltes dificultats per accedir a un lloguer per motius racials, per motius del color de pell”, explica Ana Isabel, de València és Refugi. L’associació fa una crida per a aconseguir una vivenda i tornar a reunir aquesta família. 

També et pot interessar

stats