La lluita contra el matrimoni infantil i forçat, reivindicació del Dia Mundial de la Xiqueta

S'estima que més d'un 20% de xiquetes de tot el món es casaran abans de complir la majoria d'edat.

La lluita contra el matrimoni infantil i forçat, reivindicació del Dia Mundial de la Xiqueta
La lluita contra el matrimoni infantil i forçat, reivindicació del Dia Mundial de la Xiqueta

Només el 2018, dotze milions de xiquetes menors d'edat van contraure matrimoni i vint-i-un milions de xiquetes d'entre quinze i dènou anys van quedar embarassades en regions en vies de desenvolupament, segons dades de l'ONU, un fet que condiciona el seu futur. En aquest sentit, dades d'altres ONG estimen que, dels 1.100 milions de xiquetes que habiten el planeta, més d'un 20% es casarà abans de complir la majoria d'edat.

"Vaig perdre el meu futur perquè volia seguir amb la meua educació i no tenia plans de casar-me", lamenta Kadiatu Massaquoi, una jove de Sierra Leone que, amb 14 anys, va veure com la seua vida es capgirava en contraure matrimoni forçat amb un home major.

Massaquoi viatja pel món per a compartir "la seua història" amb altres menors, a les quals explica que "està bé casar-se i tindre fills, però a una edat posterior". La jove, amb l'ajuda d'ONG com Amnistia Internacional, Entrecultures i Save the Children, han desenvolupat la campanya 'No vull! Contra el matrimoni infantil, primerenc i forçat', amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Xiqueta aquest divendres.

En declaracions a À Punt Mèdia, la coordinadora d'Unicef a la Comunitat Valenciana, va assegurar que "una xiqueta escolaritzada més anys arriba a l'edat de la maternitat més tard, normalment té menys fills i en més espai de temps". Dades que tenen un efecte en els seus fills perquè "normalment tenen una educació més consistent i més oportunitats laborals", afig.

També et pot interessar

stats