La lluita històrica de la Punta

El veïnat de la pedania va ser expropiat i desallotjat de manera violenta per a la construcció de la ZAL del port de València.

VÍDEO | La lluita històrica de la Punta

El veïnat de la pedania valenciana de la Punta va ser objecte d'expropiacions i violents desallotjaments per a la construcció de la Zona d'Activitats Logístiques del Port de València (ZAL) en el pla que es va pòsar en marxa en 1994. 

Al juliol de 2009 el Tribunal Suprem va anul·lar el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) per al desenvolupament de la Zona d'Activitats Logístiques del Port de València (ZAL) per ser contrari a l'ordenament jurídic, ja que mancava de l'informe d'avaluació ambiental exigit per la Llei de Costas, però l'Administració de l'Estat, la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament de València i València Plataforma Intermodal i Logística van presentar un recurs de cassació.

En 2015 el Tribunal Suprem va desestimar aquest recurs perquè encara que les administracions aportaren a posteriori l'informe d'avaluació ambiental, aquest tràmit posterior no donava validesa al procediment, que va ser declarat nul de ple dret.

També et pot interessar

stats