La lluita d’una família per a mantindre la filla de 19 anys a l'hospital on es recupera

Marta va entrar en coma per un batut de pistatxo, al qual és al·lèrgica, i ara està millorant gràcies a un tractament que els seus pares demanen mantindre

Xica en coma per un batut de pistatxos

La família d'una jove de 19 anys que va quedar en coma després d'una reacció al·lèrgica lluita perquè continue a l'hospital Consuelo de València on, diuen, està rebent un tractament efectiu. Va ser traslladada allí des de l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi, un centre on segons la família la van donar per perduda. Ara ha de tornar i tenen por que perda el que ha aconseguit.

Marta va beure un batut que portava pistatxos sense saber-ho: ella hi és al·lèrgica i en la mateixa consulta del metge va partir un xoc anafilàctic. Va estar deu minuts en parada cardiorespiratòria i la família assegura que “des del moment que va entrar a l'hospital d'Alcoi ens deien que no viuria”. Al principi, li van donar un percentatge de sedació molt alt, quan asseguraven que “s’estava apagant”, però en el moment en què li llevaren la dosi va poder respirar per ella mateixa.

Finalment, van aconseguir que la traslladaren a la unitat de Neurorehabilitació de l'hospital Consuelo de València, on li canviaren el tractament. En 24 hores, Maria va veure un canvi radical en la filla. Ara ha de tornar al Verge dels Lliris d'Alcoi i la mare ha expressat preocupació per aquest trasllat al centre on la van donar per morta, ja que desconfia dels professionals que “no apostaven per la seua vida en 24 hores”. “La vida de la meua filla té data de caducitat, la vida de Marta no val?”, es lamenta la mare.

El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, en declaracions als mitjans ha assegurat que s'analitzarà el cas i que consultaran amb els professionals del centre d’origen per a esbrinar quines són les característiques que impedeixen el trasllat.

La família vol continuar amb el tractament que funciona i no tornaran a donar-la per perduda. “Si els metges diuen que la part neurològica és molt lenta, per què la meua filla té una data de caducitat de dos mesos?”, és la qüestió que es planteja sa mare, que no arriba a entendre el que està passant.

També et pot interessar

stats