La lluita contrarellotge de Tetiana, refugiada ucraïnesa malalta de càncer i amb una filla dependent

El temps s’esgota per a moltes famílies ucraïneses que, com la seua, depenen de les ajudes socials per a sobreviure

Tetiana, refugiada ucraïnesa malalta de càncer, amb una de les seues filles / À Punt NTC

La de Tetiana Smolich va ser una de les primeres famílies ucraïneses que arribaren al Baix Segura fugint de la guerra. A la situació de dependència de Daria, d’una de les seues filles, qui pateix diabetis i epilèpsia, se suma el càncer de Tetiana, que li ha fet impossible trobar un treball. Les associacions es mostren preocupades perquè moltes ajudes inicials comencen a esgotar-se. Entre elles, les del pis de lloguer on es troben allotjades. “Ningú no ens dona informació de com obtindre més ajudes”, ha lamentat Tetiana. 

Daria somia amb un tractament exitós contra les malalties que pateix, amb l’esperança que li permeta fer vida normal i aprendre espanyol.

Natalia, l’àvia de la família, és resident al Pilar de la Foradada (Baix Segura) des de fa 22 anys. A la dona no li queden estalvis perquè els va invertir en el viatge de la seua filla i les seues netes, a més de les medicines que necessiten. “La meua neta Daria no pot estar sola a casa i, per tant, la seua mare no pot treballar. Quan arriben els rebuts de llum i aigua, no els podem pagar”, ha explicat Natalia. 

Les associacions han assegurat que aquest cas és un exemple molt il·lustratiu de la situació preocupant que viuen moltes de les famílies refugiades que han arribat a la Comunitat Valenciana, que depenen de les ajudes socials per a sobreviure. Un drama que es multiplica davant d'una situació creixent de dependència i vulnerabilitat.

També et pot interessar

stats