La Llotja de València assenyala que la Comunitat Valenciana no patirà cap falta de subministrament de blat

L’ONU ha alertat d’una falta de reserves mundial d’aquest cereal a conseqüència del conflicte armat

L’escassedat de blat causada per la guerra a Ucraïna no arribarà a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana no patirà cap falta de subministrament de blat, ha assegurat a À Punt NTC Vicente Ebrí, Prior i Cònsol Major de la Llotja de València. Espanya és a més prou autosuficient en la producció de blat, enguany hi ha previstes un poc menys que l'any passat, 6.578.000 de tones, i importa a més prou per carretera des de França. 

Per això Ebrí considera l’alerta de l’ONU que només hi ha reserves mundials d’aquest cereal, és “una mica exagerada”. El Prior admet que hi ha tensió perquè Ucraïna és un dels graners mundials i la invasió russa ha causat la dificultat per importar cereals d’aquest país. 

El preu del cereal s'ha duplicat des que s'inicià la guerra en gran part perquè, en aquests moments, a Ucraïna hi ha 32 milions de tones emmagatzemades quan falten només un mes i mig perquè comence nova collita, que ha minvat al 70%.

Haurien d’haver estat exportats durant els mesos passats, però la invasió russa ho ha impedit, i alguns països ja comencen a notar la mancança. Per a poder exportar tot aquest aliment caldria que es reobrira al tràfic marítim el port d'Odessa, ara paralitzat.

També et pot interessar

stats