La Llosa envia 145.000 quilos de ‘munició’ per a la Tomatina

En aquest municipi de la Plana Baixa es cultiva la tomaca de pera, que després es guarda en uns magatzems a la temperatura indicada.

VÍDEO | La Llosa envia 145.000 quilos de ‘munició’ per a la Tomatina

La Llosa està agermanada amb Bunyol per a abastir-los cada any de la munició necessària per a celebrar la guerra de les tomaques. “Encara hi ha moltes famílies que escalden la tomaca i fan conserva per a poder utilitzar-la tot l’any. Les primeres que venen són per a l'amanida, i la resta per a la Tomatina”, ha explicat en Les notícies del matí l’alcalde d’aquest municipi de la Plana Baixa, Ximo Llopis, des d’on s’envien els 145.000 quilos d’existències.

A la Llosa es cultiva aquesta característica tomaca de pera, que després es guarda en uns magatzems a la temperatura indicada perquè no perda fermesa. Una vegada s’apaga aquest regulador i el gènere pateix el contrast entre fred i calor, es fa moll i queda perfecte per a la batalla. “L’agricultura no passa per bons moments, i gràcies a la Tomatina es continuen plantant fanecades i moltes famílies poden guanyar-se el jornal en aquests mesos difícils d’estiu”, ha expressat.

Els vora huit camions necessaris per a traslladar les tomaques ja estan preparats per a enviar-les a Bunyol i que se celebre aquesta gran festa, que atrau cada any milers d’aficionats de tot el món.

També et pot interessar

stats