La Llosa activa la vigilància especial davant de l’augment dels robatoris de melons

Comença ara la campanya de recol·lecció i els preus han pujat prou al mercat

La Llosa activa la vigilància especial davant de l’augment dels robatoris de melons / À Punt NTC

L'Ajuntament de la Llosa, a la Plana Baixa, ha activat la vigilància especial per a evitar els robatoris de melons. Comença ara la campanya de recol·lecció i els preus han pujat prou al mercat, detall que no passa desapercebut per als lladres.

Huit cadenes impedeixen el pas als vehicles a la zona de la marjal de la Llosa, on hi ha 4.000 fanecades de melons que estan collint ara. A això se sumen les patrulles policials per a evitar robatoris a gran escala. L’alcalde de la localitat, Ximo Llopis, assegura que s’ha incorporat un policia més per a reforçar els torns i poder estar pendents les 24 hores del dia. 

Aquestes campanyes de vigilància es van posar en marxa fa quinze anys i han reduït els robatoris amb camions o furgonetes. El que és més difícil és evitar els xicotets furts, que es poden arribar a cometre en menys de cinc minuts. “No podem estar en tot”, manifesta Vicente, policia local. 

Els melons de la Llosa són dels més valorats pel seu sabor i textura. I això, sumat a l’augment del preu de venda, està convertint els horts en escenaris preferits per als lladres professionals. 

Aquesta pujada dels preus als lineals no ha arribat a la gent del camp, que a més ha tingut una campanya marcada per l'augment dels costos. “L’augment del preu del meló per als consumidors fa un efecte crida per als lladres” afirma Marta Llopis, propietària d’Hermanos Llopis. 

En una zona per on passen molts turistes, el treball de vigilància és fonamental per a perseguir saltamarges que volen gaudir de la dolçor del meló sense rascar-se la butxaca. 

També et pot interessar

stats