Lloguers pels núvols al Cabanyal

La plataforma Salvem el Cabanyal reclama una solució ràpida a l'Ajuntament de Vàlencia per tal d'evitar l'expulsió del veïns.

Barri del Cabanyal
Barri del Cabanyal

El fenomen de gentrificació afecta ara els Poblats Marítims de València. El lloguer de l'habitatge en aquest barri de la ciutat ha pujat un 26 % en els últims cinc mesos. Viure de lloguer a llarg termini en un pis de cent metres quadrats al Cabanyal o a la Malva-rosa s’està convertint en un luxe a l’abast de molt poca gent. Actualment, trobar-hi un habitatge per menys de 1.000 euros al mes és una missió quasi impossible. 

Les millores del barri en els últims anys i l’èxit de plataformes en línia que faciliten l’arrendament turístic, com ara la popular Airbnb, són alguns dels motius d’aquesta pujada, i estan desplaçant els veïns del Cabanyal a barris més perifèrics. A tall d'exemple, una casa de tres pisos, sense ascensor, amb cinc habitacions i terrassa, pot costar, com a mínim, 100 euros al dia per a una família de quatre en temporada baixa, o 1.200 euros al mes si es tracta d'un lloguer de tot l'any. Aquesta mateixa casa hauria tingut un preu de 800 euros al 2016. 

Associacions de veïns i la plataforma Salvem El Cabanyal retrauen a l'Ajuntament de València que tinga 400 habitatges en propietat, i li demanen que els traga al mercat com a lloguer social per tal d'intentar evitar la situación actual. 

També et pot interessar

stats