El lloguer social, opció per a les famílies amb causa de desnonament a la Pobla de Vallbona

La Generalitat intentarà que el fons voltor els oferisca lloguer o la incorporació dels habitatges al parc públic.

Els veïns de l'edifici que volien desnonar s'han concentrat a les portes
Els veïns de l'edifici que volien desnonar s'han concentrat a les portes / À Punt NTC

Les 31 famílies que anaven a ser desnonades d’un edifici de la Pobla de Vallbona, al Camp de Túria, han rebut aquest dimecres la certificació que els anunciava que efectivament s’ajorna dos mesos aquest procediment.

Ara, segons ha afirmat el vicepresident segon del Consell i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, la negociació principal se centra en, durant aquest temps, buscar l’alternativa perquè les vora 90 persones afectades puguen romandre als seus habitatges a través de la fórmula del lloguer social.

Dalmau ha explicat que hi ha dos possibilitats. D’una banda, negociar amb l’empresa propietària Divarian, una companyia amb un 20% del capital del BBVA i un 80% del fons voltor Cerverus, que els oferisca un lloguer assequible als familiars. L’altra possibilitat passa perquè la Generalitat incorpore tots aquests habitatges al parc públic i siga l’administració la que oferisca el lloguer social a les mateixes famílies que ja es troben residint ara mateix a l’edifici.

En eixe sentit, l’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, ha explicat que tot i que dos mesos li pareix poc temps per intentar buscar una d’aquestes solucions, sobretot, si s’ha de negociar, veu possible que s’arribe a un acord.

Per la seua banda, el portaveu de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques, José Luis González, s’ha mostrat agraït per haver aconseguit la paralització dels desnonaments. González, a més, ha mostrat el seu compromís per a continuar negociant i que es puga arribar a una solució definitiva per a aquestes famílies. “L’habitatge ha de ser un dret, però no serà fàcil perquè els habitatges es volen com una mercaderia”, ha sentenciat.

També et pot interessar

stats