Lliurament dels Premis Dones Progressistes 2018

La Federació de Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana ha lliurat els seus premis del 2018

Les premiades de l'acte, amb els guardons

Hui ha tingut lloc a l'Ateneu de València el lliurament dels Premis Dones Progressistes 2018, a càrrec de la Federació de Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana. La sala ha quedat xicoteta per a acollir el públic que volia escoltar els discursos de les dones que rebien els cinc guardons d'enguany. 

Totes les premiades han arreplegat personalment el taulell ceràmic, excepte l'actriu, guionista i directora de cinema Leticia Dolera, que no ha pogut acudir i ha donat les gràcies a través d'un vídeo. La primera a pujar a l'escenari ha sigut Maribel Martínez Benlloch, doctora de la Universitat de València i directora de l'Institut Universitari d'Estudis de la Dona. S'ha mostrat emocionada pel reconeixement de la seua tasca de visualització del feminisme dins del món acadèmic.

També han rebut el premi un grup representatiu de dones sindicalistes "per la seua trajectòria en la lluita feminista dins dels sindicats i per motivar la participació d'altres dones en el feminisme", així com l'Associació de Dones Progressistes de Massanassa "pels 25 anys de treball i reivindicacions pels drets de les dones". Aquestes últimes han recordat la figura de Teresa Olmos, la fundadora de l'Associació, que va faltar recentment. Per últim, també Amparo Mañés ha rebut el reconeixement per la seua tasca com a responsable de la Unitat d'Igualtat de l'Espai La Nau, de la Universitat de València.

Per a concloure l'acte, la presidenta de la Federació, Amàlia Alba, ha fet un discurs d'agraïment, mitjançant el qual ha aprofitat per a fer balanç de la situació de la dona en el context actual. Ha remarcat la importància d'educar ja en les escoles contra el masclisme i ha reclamat als polítics accions contundents contra les desigualtats.

El moviment feminista, en auge

Entre els assistents, majoritàriament dones, hi havia personalitats del Govern Valencià, com el president de la Generalitat, Ximo Puig, i les conselleres de Justícia, Gabriela Bravo, i de Sanitat, Carmen Montón. També hi estava present la nova rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, que ha sigut felicitada en diverses ocasions per aconseguir arribar a ser la primera dona en aquest càrrec en la història de la institució. 

Moltes de les dones que hi han intervingut han qualificat el moment actual com a històric. L'ambient era positiu, marcat per l'èxit de les manifestacions del passat 8 de març i de la visibilització del moviment feminista en diferents contextos, com ara la difusió per part de les actrius de Hollywood o la popularització d'aquests missatges en les xarxes socials.

També et pot interessar

stats