La llista d'investigadors més influents del món inclou 14 valencians

La UPV, la Universitat Jaume I, la Universitat Miguel Hernández i la Universitat de València acullen el grup més citat.

L'investigador de la UPV, Avelino Corma, en una imatge d'arxiu
L'investigador de la UPV, Avelino Corma, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Un total de 14 investigadores i investigadors dels més influents del món recorren cada dia els corredors de nombroses universitats valencianes. Figuren en la llista dels més citats a escala internacional, reconeguts per les seues "excel·lents contribucions al coneixement científic".

La classificació, elaborada anualment per Clarivate Analytics, ha detectat més de 4.000 científics citats freqüentment en publicacions entre els anys 2006 i 2016.

Els més citats, de la UPV

Per part de la Universitat Politècnica de València (UPV), destaquen Avelino Corma, Amparo Chiralt, Hermenegildo García i Pedro Luis Rodríguez.

Avelino Corma, professor d'investigació del CSIC, i Hermenegildo García, catedràtic de la UPV, se situen entre els més reconeguts en el camp de la química. Per la seua banda, Amparo Chiralt, que entra per primera vegada en aquest grup selecte, és investigadora de l'Institut d'Enginyeria dels Aliments per al Desenvolupament i destaca en Ciències Agrícoles. I Pedro Luis Rodríguez, també professor del CSIC en l'Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes, ho fa en el camp de la biologia de les plantes, segons ha detallat la institució acadèmica en un comunicat.

La Universitat Jaume I acull cinc investigadors

Per la seua banda, la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) situa cinc investigadors: els professors Juan Bisquert, Iván Mora-Seró, Germà García-Belmonte i Francisco Fabregat Santiago, de l'Institut de Materials Avançats. També els acompanya Víctor Flors, del Departament de Ciències Agràries i del Medi Natural.

La Universitat de València entre les seleccionades

La Universitat de València (UV) també ha guanyat el reconeixement internacional amb la catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública, Dolores Corella; el catedràtic de Geografia Artemi Cerdà; l'investigador del Centre d'Estudis sobre Desertificació, Juli G. Pausas; i el catedràtic de Medicina Interna, Josep Redon.

Un investigador de la Miguel Hernández d'Elx

A més, José Ángel Pérez-Álvarez, catedràtic de la Universitat Miguel Hernández d'Elx i especialista en tecnologia dels aliments, també es col·loca com un dels erudits més citats.

També et pot interessar

stats