La llista d’espera quirúrgica supera els cinc mesos a la Comunitat Valenciana

Les esperes per a operar-se es dupliquen respecte al mes de febrer i arriben a 154 dies de mitjana.

Quiròfan de l'Hospital provincial de Castelló
Quiròfan de l'Hospital provincial de Castelló / GVA

Com a conseqüència de la Covid-19, les llistes d’espera quirúrgica han augmentat considerablement als hospitals valencians. Concretament, la mitjana se situa en 154 dies i augmenta en 4 dies del maig al juny. Tanmateix, en algunes especialitats com la cirurgia pediàtrica augmenta a 204 dies.

Durant l’estat d’alarma es va paralitzar l'activitat quirúrgica no urgent i això ha fet que, segons les dades que publica la Conselleria de Sanitat, l'espera per a passar pel quiròfan siga quasi el doble que al febrer, quan la demora era de 80 dies.

No obstant això, s’ha reduït la quantitat de malalts que té pendent una operació i es troben 6.000 pacients menys, en passar de 64.987 a 58.926. La raó és que també es van paralitzar les consultes dels especialistes i a penes es van fer proves diagnòstiques per a enviar pacients al quiròfan durant l'estat d'alarma.

Els departaments amb més demora són l'Hospital Provincial de Castelló, amb 273 dies; seguit del de Castelló, amb 198; el General de València i el de Vinaròs, amb 194; el de Sant Joan d'Alacant (190). Per contra, els departaments on cal esperar menys per a operar-se són el d'Elx, amb 81 dies; el de Torrevella (86); el Doctor Peset (90); i el d'Elda (93). La resta supera els cent dies de llista d’espera.

També et pot interessar

stats