La llista d’espera per operar-se arriba ja als 64.000 pacients a la Comunitat Valenciana

Molts metges s'han plantat i no volen operar de vesprada en les condicions econòmiques que els ofereix la Conselleria de Sanitat.

Personal mèdic durant una intervenció quirúrgica
Personal mèdic durant una intervenció quirúrgica / GVA

Més de 64.000 pacients estan en llistes d'espera quirúrgica a la Comunitat Valenciana, 2.000 més que abans de l'estiu. El conflicte laboral amb els metges per les intervencions en horari de vesprada continua sense solució i està agreujant la situació. Des de la Conselleria de Sanitat asseguren que estan treballant per a millorar la situació.

Segons els professionals, en moltes especialitats els plans de xoc no estan funcionant i les llistes d'espera en la sanitat pública valenciana es disparen fins als quatre mesos. Una demora per a operar-se que ha provocat les queixes dels pacients.

El problema podria agreujar-se en els pròxims mesos davant de la negativa dels metges a operar de vesprada. Molts metges s'han plantat i no volen treballar en les condicions que els ofereix la Conselleria. Denuncien que les retribucions per fer hores extres són massa baixes.

 

En altres llistes d'espera, com les de proves diagnòstiques, oncologia o oftalmologia, sí que s'està operant de vesprada, però cada centre adopta les seues mesures. Des de la Conselleria de Sanitat asseguren que estan treballant per a millorar les condicions d'autoconcert, però no han donat cap solució concreta de moment.

També et pot interessar

stats