La llista d'espera per a operacions no urgents es redueix a la Comunitat Valenciana

Ha baixat de 92 a 83 dies en els primers 6 mesos de l'any.

La llista d\'espera per a operacions no urgents es redueix a la Comunitat Valenciana
La llista d'espera per a operacions no urgents es redueix a la Comunitat Valenciana

El temps d'espera estructural per a procediments quirúrgics no urgents amb cirurgia programada, és a dir, el temps d'espera mitjà de pacients inclosos en el registre de llista d'espera quirúrgica que es troben en situació de ser intervinguts, i l'espera atribuïble a l'organització i els recursos disponibles del mateix sistema, és de 83 dies; una dada que millora respecte a finals de 2018, quan estava en 92 dies. Així ho ha fet públic aquest divendres la Conselleria de Sanitat.

La demora total, que és la mitjana del total tant dels pacients en espera estructural com d'aquells que figuren en espera no estructural definida per la decisió del mateix pacient, atenent als seus motius personals o preferències per a rebutjar les opcions oferides, ha passat dels 115 dies al desembre del 2018, als 103 del passat mes de juny, 12 dies menys.

Així, es constata que en acabar juny hi havia 39.926 pacients amb 90 dies d'espera per a ser intervinguts, 11.298 que esperaven entre 91 i 180 dies i 5.710 amb més 180 dies en llista d'espera.

Entre les majors reduccions de la llista d'espera per especialitats destaca la cirurgia maxil·lofacial amb 34 dies menys, la reducció de 16 dies en cirurgia general i ginecològica, els 15 dies menys en cirurgia plàstica o els 14 en cirurgia toràcica.

Per contra, les majors esperes es donen en traumatologia, amb 2.935 pacients amb més de 180 dies en llista d'espera, cirurgia general, amb 499 pacients, i oftalmologia amb 469.

També et pot interessar

stats