Llíria crea una associació per a exhumar les víctimes del franquisme del seu cementeri

Es calcula que hi podria haver 112 afusellats, la segona fossa més nombrosa després de Paterna.

Participants en l'acte de presentació de l'associació al cementeri de Llíria
Participants en l'acte de presentació de l'associació al cementeri de Llíria

L'Ajuntament de Llíria ha presentat aquest matí una associació per a donar suport als familiars i víctimes del règim franquista durant la postguerra. Els familiars dels represaliats pel franquisme s'han constituït en associació per a impulsar els treballs d'exhumació de la fossa comuna del seu cementeri municipal. Es calcula que la fossa de la capital del Camp de Túria és la segona més nombrosa després de Paterna; concretament es calcula que hi ha 112 persones soterrades. Segons aquests càlculs, Llíria és el segon lloc del territori valencià on més represaliats van ser afusellats.

Durant el matí, els presents en l'acte han visitat la zona on se sospita que es troba la fossa comuna, així com la ubicació on van tindre lloc els afusellaments, al costat del mur exterior del cementeri. L'alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha traslladat el seu suport oferint tots els instruments necessaris a l'associació amb l'objectiu de fer efectiu el dret de totes les persones a tindre un soterrament digne.

El consistori també ha comunicat la intenció de construir un monòlit en record de les víctimes, amb el nom de tots els afusellats i la seua data de mort.

També et pot interessar

stats