Llíria acull des d'aquest dijous el centre privat més gran d'ajuda per a refugiats ucraïnesos

La iniciativa és de l'empresari valencià Juan Manuel Baixauli, que lidera el projecte de suport amb la Fundació Junts per la Vida

Lliria estrena economato

Llíria, al Camp de Túria, acull des d'aquest dijous el major centre d'ajuda humanitària per a refugiats ucraïnesos de la Comunitat Valenciana. Amb més de cinquanta tones de material, aquest centre té roba, menjar no perible i productes d'higiene i per a la infància. La iniciativa és de l'empresari valencià Juan Manuel Baixauli, que lidera el projecte de suport amb la Fundació Junts per la Vida i amb la col·laboració empresarial del Grup Sanz.

Baixauli s'ha mostrat molt actiu per a ajudar els refugiats ucraïnesos des de l'inici de la guerra. L'empresari, president de Consultia Business Travel, ha posat autobusos a disposició de la fundació per a traslladar les famílies ucraïneses. Ara el magatzem d'ajuda persegueix aprovisionar del més essencial el refugiat que arriba a València durant un temps en una espècie d'economat gratuït. El material de què disposa prové de donacions, principalment d'empreses i organitzacions de tota mena.

Poden arreplegar aquesta ajuda els refugiats arribats a diferents poblacions de la Comunitat per fer front a les seues necessitats d'emergència, segons ha informat la Fundació Junts per la Vida en un comunicat.

Aquesta ONG valenciana, dins de la seua campanya d'emergència per Ucraïna, està traslladant en autobusos a la Comunitat Valenciana moltes famílies ucraïneses que fugen de la guerra del seu país, i ja són prop de 1.000 les persones que aquesta organització ha portat a aquesta autonomia. Junts per la Vida estudia si aquesta acció es pot organitzar adequadament per a disposar d'un sistema de repartiment que puga ajudar aquelles persones necessitades que no es poden desplaçar al magatzem.

Al centre col·laboren de manera solidària molts voluntaris d'iniciatives particulars, grups organitzats amb un interés social i organitzacions ucraïneses a València, i s'espera la col·laboració de tot el voluntariat que ho desitge. També s'espera l'aportació i donació d'empreses i particulars i, segons destaquen, en aquest moment són necessaris menjar no perible, bolquers, productes per a la infància, productes d'higiene personal i productes de neteja i per a llavar la roba. Baixauli ha fet una crida a nombroses empreses perquè envien tot tipus d'ajuda humanitària a les instal·lacions, així com al voluntariat perquè col·labore al magatzem per a classificar i organitzar el material.

També et pot interessar

stats