En llibertat un presumpte maltractador acusat d'amenaçar de mort la dona i el fill, en "risc extrem"

Un jutjat d'Ibi ha deixat en llibertat l'home, sobre el que pesa una orde d'allunyament, després de dues detencions en tres dies

El jutjat d'Ibi, en una imatge d'arxiu
El jutjat d'Ibi, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El jutjat de guàrdia d'Ibi ha deixat en llibertat un home acusat de maltractaments i amenaces de mort contra la dona i el fill, de 25 i 4 anys, després de sengles detencions de la Guàrdia Civil.

Sobre l'home pesa una orde d'allunyament de mil metres respecte de la família des del passat 17 d'abril, quan la dona va decidir-se a denunciar-lo per una última agressió, en el context de sis anys de maltractaments que ha documentat amb missatges de text amenaçants, vídeos i fotografies. El Jutjat de Violència sobre la Dona i la Policia van valorar que la mare i el xiquet estaven en "risc extrem" de patir una violència "greu o letal", segons ha informat el diari Levante.

Arran de la denúncia, la Guàrdia Civil va detindre el presumpte maltractador i el va posar a disposició del jutjat de guàrdia d'Ibi (l'Alcoià) el passat 19 d'abril. La jutgessa va decidir deixar-lo en llibertat, de conformitat amb la Fiscalia i prèvia comunicació amb el jutjat de València, després de notificar formalment l'acusat l'orde d'allunyament, que este desconeixia.

Eixe mateix dia es va notificar que havia trencat l'orde d'allunyament. La Guàrdia Civil el va arrestar 48 hores després, ja en dia 21, per trencament de la mesura cautelar, però l'endemà el jutjat de guàrdia el va tornar a posar en llibertat, novament amb el suport de la Fiscalia, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ-CV).

Aparentment, la detenció s'havia produït per una discussió entre el germà de la víctima i el pare del sospitós, durant la qual el progenitor va telefonar el presumpte maltractador. Va posar els mans lliures i això va permetre que es comunicara amb el cunyat, però sense que hi haguera un contacte directe amb la perjudicada. És a dir, no havia trencat l'orde d'allunyament; tampoc el pare, sobre qui no pesen mesures cautelars.

El jutjat de guàrdia d'Ibi s'ha inhibit ara en favor dels d'Ontinyent, partit judicial a què correspon la causa pel lloc de residència de la perjudicada. Fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana han informat que tant l'acusació particular com la Fiscalia poden sol·licitar en qualsevol moment l'agreujament de la mesura cautelar vigent.

També et pot interessar

stats