Llibertat provisional per a sis detinguts en una protesta anti-Covid a València

La concentració va reunir aquest divendres unes 70 persones a la plaça de l'Ajuntament.

Agents de la Policia Nacional detenen diversos joves a la plaça de l'Ajuntament de València
Agents de la Policia Nacional detenen diversos joves a la plaça de l'Ajuntament de València

El jutjat d'instrucció número 4 de València ha decretat la llibertat provisional per a sis joves detinguts la nit del divendres a la plaça de l'Ajuntament després de participar en una concentració que no havia sigut comunicada contra les noves mesures del govern per la pandèmia de la Covid-19. Tots ells van passar a la disposició del jutjat i estan investigats en una causa oberta per delictes d'atemptat contra agents de l'autoritat.

La concentració va reunir prop de setanta joves que van mostrar el seu rebuig a les mesures anti-Covid amb càntics i pancartes, i que es va saldar amb la detenció de sis joves d'entre 21 i 27 anys i d'un menor d'edat per, presumptament, agredir cinc agents de la Policia Nacional.

Els participants en la protesta van llançar ous i pots de cervesa als policies entre frases com “sou uns gossos”, “llibertat” o “us rebentarem”, i van propinar puntades de peu i punyades als agents quan els van demanar que guardaren les mesures de seguretat, cinc dels quals van patir ferides de diversa consideració.

A disposició judicial 25 detinguts per protestes a Madrid

També a Madrid, una protesta contra les mesures anti-Covid va ocasionar la detenció de 33 persones, 25 de les quals han passat a disposició judicial. En els aldarulls van participar entre 60 i 100 persones a la Puerta del Sol de la capital, que es van anar desplaçant per diferents carrers de la ciutat fins a finalitzar a la plaça d'Espanya, on la intenció era tallar la Gran Via amb barricades o cremant contenidors.

En el transcurs dels incidents, el SAMU va haver d'atendre 12 persones, 3 de les quals són agents de la Policia Nacional. Dels detinguts, dos són menors d'edat, mentre que 14 ja compten amb antecedents policials.

També et pot interessar

stats