Llibertat provisional per al policia detingut per agredir una dona trans

L’agent va ser detingut divendres per un delicte d’odi i ha passat la nit al calabós.

Llibertat provisional per al policia detingut per agredir una dona trans
Llibertat provisional per al policia detingut per agredir una dona trans

El jutjat d’instrucció número 4 de Benidorm ha decretat aquest dissabte llibertat provisional per a l’agent de la Policia Local de Benidorm que apareix en un vídeo insultant a una dona trans. Divendres l’agent va ser detingut per un suposat delicte d'odi, mentre que un altre agent que va gravar els fets va quedar en llibertat, imputat per un delicte d'omissió de socors.

L’agent detingut ha comparegut aquest matí davant el tribunal, que estava en funcions de guàrdia, després de passar la nit al calabós.

En el vídeo, que va tindre una gran difusió en les xarxes socials, es veu com aquest agent fa insults transfòbics a la dona. Entre els comentaris vexatoris es poden sentir frases com “de dia eres encara més lleig, eres horrible” i “que te’n vages, porc”.

La delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana ha obert una investigació i diligències per l'existència d'un possible delicte. També ho han fet la Conselleria d'Igualtat i Justícia, així com la Direcció General de Diversitat Sexual, que depén del Ministeri d'Igualtat.

En un comunicat, l'Ajuntament de Benidorm, del qual depén la Policia Local, va condemnar els fets i “el contingut lamentable i indignant de les declaracions recollides en aquestes imatges”, que va considerar un fet “absolutament aïllat i sense precedents” a la ciutat.

També la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives va anunciar que obriria un expedient administratiu per a investigar si l'actuació dels agents suposa una infracció de la coneguda com a llei trans.

D'altra banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat hui que la societat valenciana és “oberta, inclusiva i solidària” i que la Generalitat es personarà en aquest procés.

La Federació de Col·lectius Trans d'Espanya (Plataforma Trans) ha felicitat la ràpida actuació de les autoritats davant aquesta agressió trànsfoba i ha demanat una pena exemplar per als autors de l'agressió.

També et pot interessar

stats