Llibertat per a l'empresari Juan Muñoz i compareixences mensuals per al seu germà

El marit d'Ana Rosa Quintana i el seu germà han declarat davant el jutge per un suposat encàrrec al comissari jubilat Villarejo.

L'empresari Juan Muñoz, en una imatge d'arxiu
L'empresari Juan Muñoz, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea ha deixat en llibertat sense la imposició de cap mesura cautelar l'empresari Juan Muñoz, marit de la presentadora de televisió Ana Rosa Quintana, després d'interrogar-lo aquest dijous per un suposat encàrrec al comissari jubilat José Manuel Villarejo.

El seu germà Fernando i dos advocats de la família, que també han declarat, per contra, hauran de comparéixer mensualment davant el jutjat i comunicar si tenen intenció d'abandonar el país a petició de la Fiscalia Anticorrupció.

La detenció de l'empresari Juan Muñoz, el seu germà i els advocats dels dos està relacionada amb una reunió que els quatre van mantindre amb el comissari jubilat José Manuel Villarejo, investigat per revelació de secrets i extorsió en l'Audiència Nacional.

En aquella conversa, que va ser gravada, es va parlar presuntament d'un vídeo destinat a desprestigiar l'exjutge Francisco Javier de Urquía -que va ser expulsat de la carrera en 2007 per acceptar diners d'un dels investigats de l'operació Malaya-, aprofitant que ara exerceix com a advocat d'un altre empresari, que devia uns diners als Muñoz.

Segons han assenyalat fonts presents en l'interrogatori que ha dut a terme l'instructor del cas, en què també estava present el mateix Villarejo, el comissari s'ha negat a contestar les preguntes que li han formulat tant el jutge com els fiscals anticorrupció.

De fet, Villarejo fa més de nou mesos que està en presó provisional pel cas Tàndem, que va esclatar al principi del novembre passat en destapar-se una presumpta trama de corrupció en la qual haurien participat diversos policies i en la qual el comissari està investigat per blanqueig de capitals, suborn i organització criminal.

També et pot interessar

stats