Llibertat cautelar per a l'acusat d'agredir un professor a Sagunt

La Conselleria d'Educació comptabilitza 32 agressions a docents a la Comunitat Valenciana en els dos últims anys.

Llibertat cautelar per a l\'acusat d\'agredir un professor a Sagunt
Llibertat cautelar per a l'acusat d'agredir un professor a Sagunt

El jutjat d'instrucció número 1 de Sagunt ha acordat posar en llibertat, amb mesures cautelars, l'home de 29 anys acusat d'haver propinat suposadament una cabotada al professor de la seua filla en una escola d'aquesta localitat.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), l'home queda ara investigat en una causa oberta per un delicte d'atemptat a l'autoritat.

La policia estava investigant el succés després de rebre una denúncia del docent, que està de baixa. El progenitor va entrar al centre educatiu per a recriminar un càstig a la seua filla, va propinar una cabotada al professor i el va amenaçar de mort.

El professorat del centre es va concentrar, aquest dimecres, a les portes del col·legi de Sagunt, per a demanar més protecció. En l'últim any han patit tres agressions de pares d'alumnes, i la inspecció educativa ja està sobre l'assumpte.

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha manifestat el suport de la Generalitat a "qualsevol professional del món educatiu que haja patit una agressió per a acompanyar-lo i prestar-li el servei que necessite".

32 agressions en els dos últims anys

Enguany 14 docents han estat agredits físicament per alumnes o per pares als centres educatius de la Comunitat Valenciana. L'any 2017 s’hi van registrar 18 casos. Les xifres les ha oferides la Conselleria d'Educació, que porta el registre dels docents que han patit una agressió i han fet ús dels serveis jurídics que els proporciona gratuïtament la conselleria.

Agredir un docent es considera atemptat contra l'autoritat i pot estar castigat amb penes de fins a quatre anys de presó.

CSIF demana la reunió "urgent" de l'Observatori Estatal per a la Convivència Escolar

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha exigit al Ministeri d'Educació que convoque de manera "urgent" l'Observatori Estatal per a la Convivència Escolar davant les "alarmants xifres d'agressions a professors". Per a l'entitat, les retallades en personal, l'increment de la ràtio d'aumnes per classes o l'horari lectiu són alguns dels factors que han causat el repunt d'aquestes agressions.

També et pot interessar

stats