En llibertat amb càrrecs les detingudes a Vinaròs per regentar una residència il·legal

Estan acusades, entre altres, d'un delicte contra la integritat moral i d'abandó de persones necessitades d'atenció especial.

Residència il·legal de Vinaròs
Residència il·legal de Vinaròs

El jutjat ha deixat en llibertat amb càrrecs, a l'espera que se celebre el juí, les dues dones, mare i filla, que van convertir el seu docimili a Vinaròs en una residència geriàtrica sense cap mena d'autorització.

En accedir a les instal·lacions, ara clausurades i precintades, la Guàrdia Civil va trobar que hi residien ancians, la majoria amb mobilitat reduïda i diversitat funcional, que no tenien l'atenció mèdica adequada i no rebien el seguiment i les cures intrínseques al seu perfil de dependència.

Les dues detingudes estan acusades d'un delicte contra la integritat moral i l'abandó de persones necessitades d'atenció especial, així com d'altres delictes contra la salut pública, contra els drets dels treballadors, intrusisme i estafa.

La vicepresidenta primera del Consell, Mónica Oltra, ha explicat aquest divendres que la Conselleria d'Igualtat ha oferit traslladar les persones afectades a residències de la xarxa pública perquè no es troben desassistides. Ha recalcat que tots els centres de majors han d'estar autoritzats en el registre de la Conselleria: "Si no ho està és perquè no es troba en una situació de legalitat".

També et pot interessar

stats