Llibertat amb càrrecs per als quatre detinguts durant l'enderrocament del Forn de Barraca

Les detencions s'han produït aquest matí quan la Guàrdia Civil ha començat a desallotjar les persones que havien ocupat l'edifici.

VÍDEO | Llibertat amb càrrecs per als quatre detinguts durant l\'enderrocament del Forn de Barraca

Les quatre persones detingudes durant el desallotjament del Forn de Barraca han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar aquesta vesprada a disposició judicial. Tot i que s'han acollit al seu dret a no declarar davant el jutge, el magistrat ha decretat la llibertat sense fiança per als quatre.

Les detencions s'han produït a primera hora del matí, quan un centenar d'agents de la Guàrdia Civil ha començat a desallotjar les persones que hi havia a l'alqueria d'Alboraia afectada per l'ampliació de la V-21. 

Dos activistes que hi havia entre les persones detingudes, s'havien encadenat a la teulada de l'edifici per a tractar d'impedir l'enderrocament. No obstant això, hores després, operaris i la maquinària pesant de Foment han destruït el Forn de Barraca. En el record queda el mític edifici, ja convertit en un símbol de la necessitat de preservar l'horta valenciana. 

L'enderrocament del Forn de Barraca ha tensat en les últimes hores la relació entre els tres socis del Botànic. Compromís i Unides Podem consideren que el govern central hauria de frenar les obres que destrossen el medi ambient impulsades pel PP de Rajoy, mentre que el delegat del govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha justificat l'actuació. El PSPV encara no s'ha pronunciat i, de fet, el cap del Consell, Ximo Puig, ha participat aquest divendres en un acte en què no s'han admés preguntes dels periodistes.

Fulgencio: el Forn de Barraca és propietat de l’Estat

El delegat del govern de la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha lamentat que s’utilitze el desallotjament del Forn de Barraca per a la “dialèctica preelectoral". Fulgencio ha recordat que aquest edifici era propietat de l’Estat des del 16 de juliol passat. A més, ha afegit que les actuacions dutes a terme per les forces i cossos de seguretat de l'estat durant aquest divendres "s'emmarquen dins del desenvolupament de l'ampliació de la V-21".

Segons ha dit, el Forn de Barraca va ser expropiat per l'Administració General de l'Estat el passat 16 de juliol i, en aquesta mateixa data, es va licitar l'import de la finca als anteriors propietaris.

També et pot interessar

stats