Lleugera baixada de la incidència a la Comunitat Valenciana, després de 20 dies de pujada sostinguda

El territori valencià té una incidència de 1.438 casos cada 100.000 habitants i continua liderant el rànquing a Espanya.

Imatge d'arxiu d'una de les sales de l'Hospital Clínic de València
Imatge d'arxiu d'una de les sales de l'Hospital Clínic de València / Kai Försterling (Efe)

Per primera vegada en els últims 20 dies, baixa, encara que lleugerament, la incidència acumulada a la Comunitat Valenciana. Segons l’informe diari que publica el Ministeri de Sanitat, en aquests moments la incidència acumulada al territori valencià és de 1.438 casos cada 100.000 habitants, 20 punts menys que els notificats dimecres passat, quan la incidència era de 1.459 positius.

L’escalada de contagis per coronavirus ha avançat sense fre a la Comunitat Valenciana des del 7 de gener, tot just acabant les festes de Nadal, quan es va registrar una incidència notablement inferior de 344 casos cada 100.000 habitants.

La pressió hospitalària als centres sanitaris valencians també registra xifres similars a les de dimecres. En aquests moments un 41,54% dels llits dels hospitals estan ocupats per malalts de Covid-19, una xifra que s’eleva fins al 62,98% en el cas de les unitats de cures intensives.

Una setmana després d’entrar en vigor les restriccions amb què la Generalitat va ordenar tancar l’hoteleria i els gimnasos, entre altres, caldrà esperar als pròxims dies per veure si es manté una tendència a la baixa de la tercera onada al territori valencià, que ha registrat xifres rècord de contagis, defuncions i hospitalitzacions des de l’inici de la crisi sanitària.

La davallada va en sintonia amb les dades registrades al conjunt del territori espanyol, ja que també aquest dijous, i per primera vegada des del 4 de gener, la incidència descendeix fins als 889, 10 punts menys que dimecres.

Precisament el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha assegurat que, a pesar que les dades s’han de prendre amb molta precaució, en els pròxims dies començarà a veure’s un descens “molt suau”, però continuat a Espanya. De fet, ha apuntat que onze comunitats autònomes ja estan en fase d’estabilització o descens de la transmissió. A pesar de la baixada, Simón ha recordat que en els dies vinents encara es preveu un augment en el nombre d’hospitalitzacions i defuncions.

En aquest sentit s’ha pronunciat també la nova ministra de Sanitat, Carolina Darias, que ha manifestat que tot i que la incidència continua sent preocupant, comença a vore's un descens “lleuger i tímid”. Així, ha afirmat que cal baixar amb la màxima rapidesa, “en ràpel”, tots els indicadors. “Hem de dur a terme totes les mesures possibles que permet l’estat d’alarma per a contindre l’avanç de la Covid-19”, ha dit.

També et pot interessar