Lleuger repunt de positius per coronavirus a Torrevella i Benidorm

Els positius per PCR detectats a tota la Comunitat Valenciana han caigut un 23% en quatre dies.

Imatge aèria de Benidorm, en una imatge d’arxiu
Imatge aèria de Benidorm, en una imatge d’arxiu / Attila Surányi (Unsplash)

La incidència del coronavirus tendeix a la baixa de manera sostinguda a la gran majoria del territori valencià, llevat d’una vintena de municipis i quatre departaments de salut, on les xifres de contagis detectats han experimentat un suau augment en la quinzena del 17 al 31 de maig, l'últim període del qual la Conselleria de Sanitat Universal ha facilitat dades.

En aquesta quinzena s'han comptabilitzat 230 positius per PCR a tota la Comunitat Valenciana, 53 menys que en la sèrie anterior publicada per Sanitat (del 13 al 27 de maig). Això representa un descens global del 23% en quatre dies. Per municipis, n’hi ha 484 (89%) on les xifres no han variat en aquests dos períodes, 38 (7%) on han baixat i uns altres 20 (3,7%) on han crescut.

Respecte d’aquests últims, destaquen els repunts lleugers de Torrevella i Benidorm, dos municipis costaners del sud que pràcticament han doblat els contagis. A la ciutat amb més habitants del Baix Segura han passat de 4 a 8 casos mentre que a la capital del turisme valencià han crescut de 5 a 8. Tenint en compte les respectives poblacions, però, aquests augments són molt suaus i la taxa de contagis per cada 100.000 habitants està encara lluny de 2. A Torrevella no arriba a la unitat (0,96) i a Benidorm la supera per poc (1,16). A la resta de municipis on ha pujat la xifra de contagis la variació és encara més dèbil. Alaquàs (Horta Sud), Onda (Plana Baixa) i Quesa (Canal de Navarrés), per exemple, tenen dos positius més en cada terme municipal. Aquest últim municipi, amb menys de 700 habitants, lidera a la fi de maig el rànquing de taxa de positius de tota la Comunitat Valenciana: 29,85.

Utiel i Algemesí es mantenen, Requena i Borriana es recuperen

En l'altre cantó, municipis de dimensions mitjanes que en l’onada anterior de dades lideraven la llista de contagis detectats en termes relatius han millorat la situació, també de manera lleugera. A Requena (Plana d’Utiel-Requena) i Borriana (Plana Baixa) els casos actius han caigut a només tres en cada municipi i la taxa d'incidència per 100.000 habitants ara queda lluny del 2. Utiel i Algemesí, en canvi, es mantenen com els únics municipis valencians de més de 10.000 habitants on la taxa de contagis continua per damunt de 2. En el cas d'Utiel, mantenen 8 casos actius, amb una taxa de 6,94, i a Algemesí són 7, amb una taxa de 2,56.

En conjunt, el 31 de maig només deu municipis valencians mantenen actius cinc o més casos de Covid-19. A més dels casos ja analitzats de Torrevella, Benidorm, Utiel i Algemesí, són Vila-real (6 casos), Alzira (5), i les quatre grans ciutats de la Comunitat Valenciana, València (38), Castelló de la Plana (16), Alacant (14) i Elx (12).

Per departaments de salut, en 4 dels 24 en què es divideix el territori valencià han augmentat lleugerament els casos de coronavirus entre el 13 i el 31 de maig. Es tracta del de Torrevella (3 casos més), l’Hospital General de València, la Marina Baixa i el d’Elx-Crevillent (2 en cada departament). Per contra, han caigut de manera evident als departaments de La Fe (13 menys), el Clínic de València (-11) i els Hospitals Generals d'Alacant i Elx (-7 en cada departament).

També et pot interessar

stats