Els lletrats del Congrés avalen investigar l'ús de targetes black per part de Joan Carles I

És la primera vegada que els serveis jurídics no informen en contra d'una comissió d'investigació sobre el rei emèrit.

El rei emèrit en una imatge d'arxiu
El rei emèrit en una imatge d'arxiu / Europa Press

Els serveis jurídics del Congrés han informat a favor que la mesa de la cambra admeta a tràmit la comissió d'investigació registrada per Unides Podem i huit partits més per a obrir investigacions sobre l'ús de targetes black per part de Joan Carles I. Segons l'informe, que aquest dimecres estudiarà la mesa del Congrés, els lletrats són partidaris que l'escrit es qualifique i es trasllade a la junta de portaveus "per a la seua eventual inclusió en l'orde del dia d'una pròxima sessió plenària".

És la primera vegada que els serveis jurídics del Congrés no informen en contra de donar tràmit a una comissió d'investigació relativa al rei emèrit. El mes de desembre, la mesa del Congrés, emparant-se en l'opinió dels lletrats, va vetar aquesta mateixa petició per un defecte de forma, ja que únicament s'havia presentat amb la firma d'Unides Podem, que no compta amb diputats suficients per a sol·licitar una comissió d'investigació.

El grup confederal va tornar a registrar la sol·licitud afegint-hi també la firma d'ERC, Bildu, Més País, Compromís, la CUP i el BNG, un text el contingut del qual ara sí que han analitzat els lletrats, que li han donat el vistiplau.

En el seu informe, els lletrats especifiquen com és habitual que en el cas que el ple done via lliure a aqueixa comissió d'investigació serà ella la que elabore el seu propi pla de treball i decidisca sobre la celebració de compareixences "sense que calga predeterminar com s’hi han d'acordar".

També et pot interessar