La ‘llengua Covid’, un nou símptoma del coronavirus?

Investigadors britànics adverteixen que les erupcions cutànies i les úlceres bucals són senyals incipients de contagi.

La ‘llengua Covid’, un nou símptoma del coronavirus?
La ‘llengua Covid’, un nou símptoma del coronavirus?

Les erupcions cutànies, les úlceres bucals i una nova infecció, anomenada “llengua Covid”, poden ser manifestacions preliminars d'un contagi de coronavirus. L'alerta l'ha donada l'epidemiòleg britànic Tim Spector, des del seu compte de Twitter, advertint que una de cada cinc persones contagiades per la Covid-19 presenta símptomes poc freqüents, com erupcions cutànies o úlceres bucals. “Si teniu un símptoma estrany o fins i tot només us fatigueu, quedeu-vos a casa!”, recomana l'investigador.

Spector il·lustra l'advertència amb la imatge d'una llengua amb una pel·lícula blanca en la superfície, una mena d'infecció que pot durar mesos, i que ha identificat en un nombre cada vegada major de persones amb coronavirus.

L'investigador és un dels firmants d'un treball científic recent, de la universitat pública Kings College de Londres, que relaciona la presència d'afeccions dermatològiques en un de cada 12 contagis de Covid-19, sovint com a primer símptoma. El document, que publica la revista científica dels dermatòlegs britànics –el British Journal of Dermatology– s'empara en l'anàlisi de 300.000 casos de pacients britànics. El 17% dels casos van presentar les erupcions cutànies com a primer símptoma i el 21% com a únic signe clínic de contagi.

Els científics conclouen que les erupcions cutànies poden ser un símptoma preliminar del contagi de coronavirus –a soles o en relació amb altres símptomes, i per això poden ajudar a anticipar un cas incipient de Covid-19. El treball s'acompanya d'una mostra d'imatges de consulta oberta de l'Associació Britànica de Dermatòlegs sobre les alteracions dermatològiques que s'han detectat entre els pacients de coronavirus.

Símptomes habituals de Covid-19

L'Organització Mundial de la Salut i el Ministeri de Sanitat no inclouen encara les erupcions i les llagues a la pell entre els indicis de contagis de la Covid-19. La relació de símptomes oficial inclou la tos, la febra, la fatiga o falta d'aire, com a manifestacions més genèriques de la malaltia. I amb una presència menor en el diagnòstic, la disminució de l'olfacte i del gust, el mal de gola, dolors musculars, mal de cap, malestar general, diarrea i vòmits.

També et pot interessar

stats