La llei contra la violència sexual preveu centres per a atendre les víctimes les 24 hores del dia

La iniciativa vol donar una resposta institucional “molt més àmplia” a les dones que pateixen agressions.

Vora 7.000 dones s’han unit en una cadena feminista a Madrid aquest mes de febrer
Vora 7.000 dones s’han unit en una cadena feminista a Madrid aquest mes de febrer / Efe

La llei integral per a la protecció de la llibertat sexual i contra les violències sexuals, que el govern espanyol aprovarà el 3 de març, crea "centres de crisi" per a atendre les dones agredides les 24 hores del dia, segons ha anunciat la ministra d’Igualtat, Irene Montero.

El Ministeri d’Igualtat promourà la posada en marxa d'aquesta nova xarxa de serveis d'assistència integral per a les víctimes de violència sexual, atenent així una de les recomanacions del Consell d'Europa. És una de les iniciatives que recull el decret, que es tractarà en el primer Consell de Ministres del mes de març.

La titular del Ministeri d’Igualtat ha destacat també que, atés que la majoria de les dones no denuncia les agressions per violència masclista, la resposta institucional ha de ser "molt més àmplia" per a acompanyar totes les víctimes, hagen presentat denúncia o no.

Montero ha precisat que el seu departament també impulsarà una llei contra el tràfic de dones amb finalitats d'explotació sexual. La ministra ha subratllat que Espanya disposarà d’un marc normatiu integral que reconega i previnga les conductes que impliquen vulneració de la llibertat sexual, també mitjançant les noves tecnologies, inclosos l’assetjament i l'extorsió.

També et pot interessar

stats