La Llei valenciana contra la violència sobre la dona amplia l'atenció a qualsevol mena de maltractament

Amb aquesta modificació la Comunitat Valenciana s'adapta al conveni d'Istanbul.

La Llei valenciana contra la violència sobre la dona amplia l\'atenció a qualsevol mena de maltractament
La Llei valenciana contra la violència sobre la dona amplia l'atenció a qualsevol mena de maltractament

La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha explicat que s'ha modificat la Llei valenciana contra la Violència sobre la Dona per a adaptar-la al Conveni d'Istanbul, de manera que s'amplia l'atenció a les dones que pateixen qualsevol mena de maltractament i s'inclouen nous supòsits de violència.

La violència contra les dones, en qualsevol de les seues manifestacions, passa a ser considerada una violació dels drets humans i s'hi inclouen, nous conceptes, com els matrimonis forçosos o les pràctiques d'avortaments o esterilitzacions forçoses així com qualsevol imposició o abús sexual, amb independència de si té o no relació de parella amb l'agressor.

Tots aquests tipus de violència podran ser atesos per les professionals de la xarxa de Centres Dona 24 hores, que hi ha en diferents punts de la Comunitat Valenciana.

La vicepresidenta ha assenyalat que a partir d'ara, en el cas de les empleades públiques que siguen víctimes de violència de gènere, serà suficient comptar amb un certificat acreditatiu d'atenció especialitzada realitzat per un organisme públic competent en matèria de violència sobre la dona per a poder sol·licitar el trasllat, la baixa o l'adaptació de la jornada laboral.

L'adaptació al conveni d'Istanbul era una qüestió pendent a la Comunitat Valenciana i que, fa només unes setmanes, reivindicava en À Punt NTC Matí la jutgessa Lara Esteve.

Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista

Aquesta modificació normativa suposa un nou avanç en el marc del pacte valencià contra la violència de gènere i masclista, que fa dos anys que està en funcionament, i que "ha suposat un marc d'acord i de diàleg no sols entre les diferents forces polítiques, sinó de la societat en el seu conjunt".

Oltra ha recordat que un altre dels objectius que s'han marcat des del govern valencià per a aquesta legislatura és l'aprovació d'una nova llei d'Igualtat, que naixerà d'un procés participatiu, obert i horitzontal, i que treballarà sobre la base de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, una "premissa bàsica en la lluita contra la violència masclista".

També et pot interessar

stats