La Llei de Jusapol per a equiparar els sous dels policies, a votació en el ple del Congrés

Units Podem i Ciutadans han anunciat que donen el seu suport, però el PSOE i el PP ho han deixat en dubte.

Manifestació de Jusapol a Sevilla. Europa Press
Manifestació de Jusapol a Sevilla. Europa Press

El Ple del Congrés dels Diputats votarà aquest dimarts si admet a tràmit la Iniciativa Legislativa Popular (ILP), promoguda per Jusapol, per a regular per llei l'equiparació salarial entre funcionaris dels diferents cossos policials que operen a Espanya. Concretament, regula l’augment de les retribucions de policies i guàrdies civils per a igualar-se amb els cossos autonòmics.

Tant Units Podem com Ciutadans ja han avançat el seu vot a favor, mentre que el PP i el PSOE han expressat els seus dubtes per a donar suport a l'acord que en el seu moment van signar els sindicats policials i les associacions de guàrdies civils representatives, així com el govern de Mariano Rajoy.

La iniciativa va ser presentada en el Congrés per Natan Espinosa, president de Jusapol, qui ha assegurat que dels 500 milions pressupostats en 2018 s'han “minvat” 310, ja que 100 no s'han usat i altres 90 es refereixen a la pujada de la funció pública també aplicada de forma més favorable als Mossos d'Esquadra.

En l'actualitat, sostenen, “la bretxa segueix augmentant en 16 euros bruts mensuals” i 13.481 famílies d'agents en segona activitat i en la reserva s'han quedat fora de l'acord, així com les pagues extraordinàries.

Espinosa ha recordat els “tres acords no complits” per a l'equiparació salarial: el de 1992, el de 2005 i el de 2018, amb la signatura del llavors ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido.

També et pot interessar

stats