La llei de costes pot cobrar-se quasi 500 cases al litoral de la Comunitat Valenciana

En llocs tan distants com Guardamar del Segura i Nules hi ha cases en primera línia en perill de demolició.

En llocs tan distants com Guardamar del Segura i Nules hi ha cases en primera línia en perill de demolició.

Un informe del Ministeri de Foment recomana demolir les cases de la platja de la Babilònia, a Guardamar del Segura (Baix Vinalopó), perquè afecten les dunes. L'estudi afirma que les vivendes de planta baixa tallen el moviment natural de l'ecosistema.

Entre els muntanyars de Guardamar i la platja de la Babilònia s'estén una filera d'unes 200 cases construïdes en la dècada dels anys trenta, quaranta i cinquanta. El veïnat no està d'acord amb l'informe del Ministeri de Foment: asseguren que viuen en un entorn sostenible i creuen que les cases protegeixen les dunes i no a l'inrevés. No volen ni sentir parlar d'una possible demolició. Encara que els habitatges són legals, perquè tenen una concessió estatal, els propietaris diuen que les autoritats realment volen assolar-les per a prolongar el passeig marítim.

243 casetes més a Nules

A Nules han caducat les concessions de la llei de costes per a les casetes de primera línia, i això deixa en mans del Ministeri la possibilitat de programar demolicions massives que poden afectar 243 cases a vora mar. El veïnat vol blindar-les als derrocaments i proposa declarar aquestes edificacions bé d'interés públic, cosa que evitaria tombar-les. Per a donar més força als seus arguments, asseguren que el perfil d'aquesta platja no s'entén sense les casetes. 

Mentre esperen la resposta, han anunciat mobilitzacions.

També et pot interessar

stats