Llaurí reclama la reconstrucció de l’únic pont que connecta amb el racó de la Corbella

Un any després de la solsida, l'Ajuntament no pot fer front als costos de l'obra mentre que el veïnat afectat perd collites

Pont assolat a Llaurí / À Punt NTC

A Llaurí, a la Ribera Baixa, mai s'imaginaven que alçar una solsida costara tant. Des de fa un any el camí que du al racó de la Corbella està tallat per la caiguda de part d'un pont. L'Ajuntament no pot fer front als costos de l'obra mentre que el veïnat afectat perd collites i no vol ni pensar les conseqüències d'un incendi forestal en aquest paratge que ara com ara continua sense accés.

El temporal de novembre del 2022 va obrir aquesta ferida. Una solsida de vora deu metres sense un pas provisional, per a la qual hui dia hi hauria solucions. Una única tanca avisa del perill i per on es colen els propietaris que hui avaluen els danys.

Des de la solsida el llaurador Luis Galán no hi havia pujat. Sense camí perillen les tres fanecades que té de taronger. “La collita d’enguany ja és irrecuperable”, lamenta.  A més, el veïnat i l’equip de govern insisteixen en el perill que comporta que estiga així, pel risc d’un incendi que s’estendria ràpidament cap a la Murta. 

L'Ajuntament no pot fer front a l'obra, ja que té els comptes controlats per tindre tres milions d'euros de dèficit municipal. La preocupació l'ha dut a demanar ajuda a l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. I a l'espera de l'adjudicació de l'obra, els propietaris afectats es desesperen amb el temor que un nou temporal acabe d'endur-se el vell pont i que ni a peu es puga arribar al racó de la Corbella de Llaurí. 

També et pot interessar

stats