Els llauradors sol·liciten que s'ajorne la destrucció dels ametlers infectats per la 'Xylella fastidiosa'

Els agricultors consideren que el protocol d'erradicació de la plaga està equivocat, ja que també es trituren els arbres sans que hi ha en un radi de 100 metres.

Els llauradors sol·liciten que s\'ajorne la destrucció dels ametlers infectats per la \'Xylella fastidiosa\'
Els llauradors sol·liciten que s'ajorne la destrucció dels ametlers infectats per la 'Xylella fastidiosa'

Els llauradors afectats per la Xylella fastidiosa sol·liciten a la Conselleria d'Agricultura que ajorne la destrucció dels ametlers infectats per aquesta plaga, amb la intenció de fer-ne la recol·lecció abans de tallar i triturar els arbres.

Les protestes a la finca del Clot, a Benimantell, van tindre lloc aquest dijous mentre les màquines començaven a triturar els ametlers afectats pel bacteri. Els operaris de la conselleria, per la seua banda, van haver d'accedir-hi amb una orde judicial.

Els agricultors de la Marina Baixa han demanat a la conselleria que ajorne un parell de setmanes la destrucció d'ametlers, perquè estan en plena collita. A més, consideren que el protocol d'erradicació de la plaga està equivocat, ja que, segons expliquen, no només trituren els arbres afectats que no produeixen, sinó també els sans, que hi ha en un radi de 100 metres.

Des d'Agricultura asseguren que el pla d'acció compleix la legislació europea i té com a finalitat preservar el territori i l'agricultura de la Comunitat Valenciana. Fins a huit focus de xilel·la s'han detectat i, en total, ja són 1.206 les hectàrees afectades.

També et pot interessar

stats