Llauradors de la Plana Baixa desenvolupen un tractament contra el cotonet

Han publicat la fórmula en les xarxes socials perquè altres llauradors la utilitzen

Llauradors de la Plana Baixa desenvolupen un tractament contra el cotonet

Llauradors de Nules i Vila-real han desenvolupat un tractament contra el cotonet amb productes fitosanitaris que ja existeixen en el mercat. Després d'aplicar-los a diversos horts, han vist que l'efectivitat és molt alta i ara han publicat la fórmula en les xarxes socials perquè altres llauradors la utilitzen.

L'expansió de la plaga i la falta d'efectivitat d'altres mètodes, com els biològics, ha portat els llauradors de la Plana Baixa, la zona zero de la incidència del cotonet, a utilitzar aquesta mescla que utilitza principalment un producte contra la falta de zinc als arbres.

Per la seua banda, la Conselleria d'Agricultura, després d'analitzar la mescla, diu que té una efectivitat del 55%, mentre que en el mercat ja hi ha productes que arriben al 90%. En canvi, els llauradors responen: “L'única manera de veure l'efectivitat és mirant que en aquests camps no hi ha cotonet”. 

Siga com siga, la fórmula del producte està penjada en les xarxes de l'associació i ha rebut consultes des de Múrcia, Huelva i Catalunya, entre altres.

També et pot interessar

stats