Els llauradors paren les màquines enviades a Benissa per a arrancar els arbres afectats per la xilel·la

Tragsa ha començat aquest matí a destruir ametlers dels bancals de la zona.

Treballs de neteja d'una màquina excavadora de l'empresa Tragsa en un dels camps afectats per la xilel·la
Treballs de neteja d'una màquina excavadora de l'empresa Tragsa en un dels camps afectats per la xilel·la

Els llauradors han parat les màquines que la Conselleria d'Agricultura ha enviat a Benissa (Marina Alta) per a arrancar els arbres infectats i afectats per la xilel·la.

Unes 40 persones continuen en la zona per a impedir que les màquines reprenguen l'activitat. Són llauradors membres de les plataformes d'afectats. El propietari de la parcel·la, Ramón Vives, que estava present, està molt afectat i ha dit que la mesura li pareix "increïble" perquè ha dedicat tota la vida a això i ara ho veu tot destruït en dos dies.

A les 08:00 h Tragsa ha començat a destruir ametlers dels bancals de la partida dels Llèus i amb l'arribada dels agricultors han cessat l'activitat. L'organització ha evitat l'enfrontament i l'alcalde de Benissa ha informat la Policia Local de la situació, per tractar-se d'una protesta no autoritzada.

La portaveu de la plataforma d'afectats de la Marina Alta i Baixa, Lourdes Ferrer, ha indicat que volen col·laborar i que pretenen que s'arranquen  "els arbres que estan infectats, no als afectats, perquè açò no està parant la xilel·la".

També et pot interessar

stats