Els llauradors es manifesten contra l'entrada de taronja sud-africana

Demanen al Ministeri d'Agricultura l'aplicació de la clàusula de salvaguarda.

Els llauradors van escampar taronges davant de la Conselleria d'Agricultura en protesta pels preus dels cítrics
Els llauradors van escampar taronges davant de la Conselleria d'Agricultura en protesta pels preus dels cítrics

Aquest dimarts 18 de desembre, els llauradors de 28 municipis de les comarques de Castelló i de València ixen al carrer per a defensar els seus drets i frenar l'entrada de cítrics de Sud-àfrica. 

Les protestes, amb el lema “Per la defensa de la nostra citricultura”, han sigut convocades per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador i es realitzaran totes a la mateixa hora, a les 19:00 hores. Els convocants exigeixen mesures per a aconseguir preus dignes per als productors menuts, així com revisar els acords de la UE amb països tercers que els fa perdre competitivitat. 

D’aquesta manera, continuen les mobilitzacions d'aquest col·lectiu després que la setmana passada vora 2.000 llauradors de diferents comarques valencianes tallaren el trànsit i escamparen centenars de quilos de taronges davant de la seu de la Conselleria d'Agricultura per a protestar pels preus dels cítrics en l'actual campanya.

El portaveu de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, César Estanyol, ha explicat que l'objectiu de la manifestació és exigir al Ministeri d'Agricultura l'aplicació de la clàusula de salvaguarda amb Sud-àfrica.

També et pot interessar

stats