Llargues cues al consolat d'Algèria per aconseguir un bitllet del ferri que els porte a casa

Dimecres salparà d'Alacant el primer vaixell des de l'estat d'alarma amb els algerians que es quedaren atrapats a Espanya.

Llargues cues al consolat d'Algèria per aconseguir un bitllet del ferri que els porte a casa

Aquest dimecres està previst que salpe d'Alacant el primer ferri cap a Algèria des que es va decretar l'estat d'alarma i que portarà les persones d'aquest país que s'han quedat atrapades a Espanya durant la crisi sanitària.

En total n'hi ha vora 800 que no pogueren eixir de l'Estat pel tancament de fronteres, 400 d'ells a Alacant. A molts la pandèmia els va agafar en trànsit, tornant des del centre d'Europa cap al seu país. Altres estaven a Espanya estudiant, per negocis o en tractament sanitari. Durant quatre mesos han rebut ajuda de compatriotes i el consolat d'Algèria per aconseguir allotjament.

La Policia Nacional ha tallat el carrer on s'ubica la seu del consolat a Alacant per l'aglomeració que s'ha generat entre les persones que volien comprovar si estan entre el passatge que dimecres salparà cap al port d'Orà. El consolat ha donat prioritat als ciutadans algerians amb els visats en orde que van quedar atrapats per la pandèmia.

També et pot interessar