Llancen una campanya per a fomentar el consum de fruites i verdures a les escoles

A més del repartiment d'aliments de temporada, ecològics i de proximitat, es duran a terme múltiples activitats complementàries.

Llancen una campanya per a fomentar el consum de fruites i verdures a les escoles
Llancen una campanya per a fomentar el consum de fruites i verdures a les escoles

L'Institut Valencià d'Investigació i Formació Agroambiental (Ivifa), creat per la Unió de Llauradors, ha llançat la campanya 'A menjar sa!' amb l'objectiu de fomentar el consum de fruites i hortalisses entre l'alumnat d'educació infantil i primària dels centres escolars de la Comunitat Valenciana.

La iniciativa s'emmarca en el programa de distribució de fruites i verdures a la Comunitat Valenciana per a aquest curs escolar 2017-2018 i va adreçada a l'alumnat d'aquells centres escolars que han sol·licitat expressament participar-hi, segons ha informat l'entitat agrària en un comunicat.

L'objectiu principal és el foment del consum d'aquests aliments entre l'alumnat d'edats primerenques, així com millorar els seus hàbits cap a l'elecció de productes més saludables i, al mateix temps, conscienciar els menors de la importància de menjar productes locals adquirits mitjançant fórmules respectuoses amb el medi ambient. D'altra banda, amb aquesta iniciativa es pretén implicar els pares, les mares i els educadors.

El programa està finançat amb fons públics provinents de la Unió Europea, del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, i participen més de 675 centres escolars de tota la Comunitat Valenciana i més de 168.000 alumnes.

Promoció del producte de proximitat

A més del repartiment de fruites i hortalisses de temporada, amb especial incidència del producte ecològic, de qualitat i de proximitat, es duran a terme múltiples activitats complementàries. Entre aquestes es troba el lliurament de díptics informatius amb un calendari de productes de temporada per a treballar a les aules, un vocabulari amb els noms en castellà, valencià i anglés, i contes sobre la importància de l'agroecologia.

També et pot interessar

stats